Katastrofalni rezultati zimske sezone na Kupresu

Kupres staze

Kupres staze

Rezultati ovogodišnje zimske turističke sezone na Kupreškoj visoravni su katastrofalni, a glavni krivac za to su “lude kiše” u glavnom dijelu sezone, od 24. decembra prošle do polovine januara ove godine, ocijenio je direktor i vlasnik Sportsko-rekreacionog centra i hotela “Adria-ski” Zvonko Bagarić.

Govoreći o zimskoj turističkoj sezoni, koja je pri kraju, Bagarić je lokalnom radiju u Livnu rekao da u “špici” sezone na Kupreškoj visoravni nije bilo snijega, zbog čega su smještajni kapaciteti hotela “Adria-ski”, koji ima 250 ležaja, bili iskorišteni samo 20 odsto.

Prema njegovim riječima, zbog nedostatka snijega tri puta je korišćen sistem za umjetno zasnježivanje skijaških staza, ali je svaki put trud bio uzalud, jer su kiše, neuobičajene za Kuprešku visoravan u zimskom periodu, upropastile skijaške staze i otjerale goste i ljubitelje rekreacije na snijegu.

Bagarić je podsjetio da je ovo već četvrta uzastopna zimska sezona koja bilježi veoma loše rezultate, zbog čega već razmišlja kako kapacitete Sportsko-rekreacionog centra na Čajuši prilagoditi ljetnoj sezoni, koja bi bila obogaćena adekvatnim sadržajima kao što su fudbalska i teniska igrališta, biciklističke i trim staze.

“Da sam znao šta me čeka i kakve će posljedice imati globalno zatopljenje na zimski turizam, nikada ne bih ulagao u kapacitete i infrastrukturu na Kupreškoj visoravni, ali sada iz ovog povratka nema”, rekao je Bagarić.

On je dodao da je u projekte obnove i uređenje hotela “Adria-ski”, izgradnju infrastrukture Sportsko – rekreacionog centra sa ski-liftovima i sistema za umjetno zasnježivanje skijaških staza od 2001. godine uložio oko 15 miliona KM vlastitih i kreditnih sredstava.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-06. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login