Kate Bush rasprodala 22 koncerta u 15 minuta

Kate Bush

Kate Bush

Sva 22 londonska nastupa tokom avgusta i septembra britanske pjevačice Kate Bush rasprodana su u manje od 15 minuta, piše časopis “Uncut”.

“Pod velikim sam dojmom odazivom ljudi na najavljene nastupe”, kazala je Bush te se zahvalila fanovima poručivši im da se raduje susretu s njima na koncertima.

Kate Bush objavila je nedavno na svojoj internetskoj stranici da će ovoga ljeta održati 15 koncerata u Londonu, a riječ je o njezinim
prvim koncertima uživo nakon 35 godina. Nakon toga dodan je popis s još sedam nastupa. Svi su rasprodani u petak u manje od 15 minuta.

Koncerte naslovljene kao “Before the Dawn” Kate Bush će održati u londonskoj dvorani Eventim Apollo, a prvi nastup bit će 26. avgusta.

Bush je stekla svjetsku slavu 1979. godine kao devetnaestogodišnjakinja singlom “Wuthering Heights” kojim je zauzela vrhove top-lista. Te je godine održala i svoju prvu i jedinu europsku turneju naslovljenu kao “Tour Of Life”, a nakon toga je odustala od nastupa uživo i snimala samo studijske albume.

Posted by on 2014-04-02. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login