Keln: Kompanije iz BiH isporučuju namještaj vrijedan više od 200.000 eura

Keln, sajam namještaja

Keln, sajam namještaja

Na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera “IMM” u Kelnu, kompanije iz BiH za četiri dana su dogovorile isporuke vrijedne više od 200.000 eura i zaprimile zahtjeve za ponude čija je vrijednost procijenjena na 300.000 eura.

Najtraženije su tapacirane stolice, namještaj za spavaće sobe i trpezarije, a interes vlada i za ostali namještaj, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Kompanije iz BiH su tokom četiri dana sajma ostvarile više od 220 poslovnih kontakata sa partnerima iz 48 zemalja Evrope i svijeta.

Od 16. do 22. januara, svoje izvozne kolekcije namještaja predstavile su kompanije “Boksit” iz Milića, “Lignakon” iz Teslića, “Fef eksport-import” iz Sarajeva, “Vud tajm” iz Ilijaša, “Bosnijen bič bord” iz Visokog, te gradačačke firme “Namještaj-solidvud” i “H.M.M”.

“U okviru promocije nastupa BiH, Komora je pripremila specijalni prilog o domaćim kompanijama izlagačima koji je objavljen u vodećem austrijskom stručnom časopisu iz oblasti uređenja enterijera `Vonkultur` sa sjedištem u Beču”, navedeno je u saopštenju.

Specijalni dodatak/brošura o nastupu BiH na sajmu u Kelnu objavljen je u decembarskom izdanju ovog časopisa, koji se distribuira na 10.000 adresa stručnih čitalaca u Austriji i južnom dijelu Njemačke.

Cilj ove aktivnosti bio je predstavljanje potencijala kompanija iz BiH koje će izlagati na sajmu, a koncept brošure obuhvata predstavljanja pojedinačnih firmi koje su izlagale na kolektivnom štandu BiH, kao i onih koje su izlagale na samostalnim štandovima.

Tokom sedam godina izlaganja u Kelnu, Komora je podržala 53 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir učestvovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno 33 kompanije.

“Koliki je značaj izlaganja na sajmu u NJemačkoj govori podatak da je u prošloj godini BiH dostigla nivo izvoza namještaja od 250 miliona evra, od čega je trećina bio izvoz u Njemačku”, navedeno je u saopštenju.

Sedmi nastup firmi iz BiH na sajmu u Kelnu finansijski su podržali Komora i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Posted by on 2017-01-24. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login