‘Kid’s festival’ od 7. do 11. juna u Sarajevu

Kid's festival

Kid’s festival

Kid’s festival‘ ove godine, deseti put, bit će organiziran u Sarajevu. Održavanje festivala planirano je od 7. do 11. juna.

Direkcija Festivala najavljuje da će se u Olimpijskoj dvorani Zetri okupiti mališani iz cijele BiH, a za one koji nisu s područja Kantona Sarajevo omogućen je prijevoz.

Polazna tačka ovogodišnjeg Festivala je iz ulice Ferhadija u Sarajevu, a učesnici će, krećući se prema Zetri, nositi majice s natpisom ‘United colors of Sarajevo’, u 16 sati će biti upriličeno zvanično otvaranje.

Kako je najavila Direkcija Festivala kapije ovog događaja bit će otvorene svaki dan u 14 sati.

U bogatom programu Festivala bit će objedinjeni zabavni i edukativni sadržaji, a mališani će svaki dan u 17 sati pratiti hitove filmskog programa iz filmske produkcije namijenjene najmlađim gledaocima.

Direkcija Festivala od ove godine počela je saradnju s Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Tokom današnje konferencije, povodom Festivala, najavljeno je da će Direkcija Festivala u saradnji s Ambasadom Republike Poljske u BiH u Sarajevu, za vrijeme održavanja Festivala, ugostiti dio autorskog tima popularnog crtanog filma ‘Lolek i Bolek’.

Istaknuto je i da će ovogodišnji edukativni program biti fokusiran na učenje evropskih jezika.

Od 2004. godine na ovom festivalu učestvovalo je više od 40.000 djece iz svih djelova BiH.

Program kombinuje radionice, štandove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju, a sve se odvija pod motom ‘Svi različiti – svi jednaki’.

MUP Kantona Sarajevo i ove godine, desetu godinu zaredom, omogućit će da festival prođe bez ikakvih ometanja ili uticaja vanjskih faktora na edukativni i kulturni sadržaj.

Posted by on 2013-05-29. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login