Kiša i dalje muči organizatore US Opena

tenis, kiša, US OpenDrugi dan za redom kiša pravi velike probleme organizatorima US Opena. Za razliku od utorka kada se nije odigrao niti jedan gem, jučer su započela tri meča četvrtog kola za tenisere, ali su svi susreti prekinuti nakon samo petnaestak minuta igre.

Sami teniseri nisu bili zadovoljni odlukom da se s igrom uopće počne, jer su smatrali da tereni nisu bili potpuno suhi i sigurni za igru.

Prije prekida Gilles Muller poveo je 3:0 protiv Rafaela Nadala, Andy Roddick vodio je 3:1 protiv Davida Ferrera, a Donald Young 2:1 protiv Andyja Murrayja.

Inače, US Open posljednjih je godina često imao problema s kišom pa su tako tri zadnja muška finala igrana ponedjeljkom umjesto nedjeljom.

Rješenje bi bilo pokrivanje središnjeg terena, što su u zadnjih nekoliko godina učinili organizatori Wimbledona i Australian Opena, a isto planiraju do 2014. učiniti organizatori Roland Garrosa, no Amerikance od toga, za sada, odvraća procjena da bi za tu namjenu trebalo izdvojiti najmanje 150 miliona dolara.

Posted by on 2011-09-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login