KK Crvena Zvezda u dugovima

kosarkaFinansijska kriza očituje se svugdje u svijetu. Teški dani su iza nas, ali budućnost ne izgleda ništa bolje. To je na svojoj koži osjetio i beogradski košarkaški klub Crvena zvezda, koji duguje više od 12 miliona eura.

Kako bi se bar malo izvukli iz te crne situacije založili su klupski grb za 300.000 eura!

“Sve ovo je rezultat netransparentnog poslovanja i sklapanja štetnih ugovora za klub, ali nova Uprava Crvene Zvezde učiniće sve da se izbjegne stečaj koji prijeti, s obzirom na to da je klupski račun blokiran od 2004. godine, a na Malom Kalemegdanu založeni namještaj, koševi, ali i originalni grb za koji je klub inkasirao 300.000”, prenosi list “Politika”.

“Samo dug raznim menadžerima iznosi 600.000 eura. Igračima dvije godine nisu plaćene stanarine, a računi za mobitele iznosili su i do 16.000 eura”, potvrdio je predsjednik finansijske komisije Predrag Nikolić koji je dodao da “Zvezda neće biti likvidirana, ali lebdi iznad kluba opasnost od stečaja”.

“Razgovaraćemo sa svakim posebno kome dugujemo novac i nadamo se da ćemo pronaći rješenje”, navode iz kluba sa Malog Kalemegdana.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login