Kladanj: Proglašeno stanje prirodne nepogode

Kladanj, poplaveŠtab civilne zaštite Općine Kladanj danas na vanrednoj sjednici donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode od poplava i klizišta tla na području ove općine.

Zbog toga je načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović s uposlenicima Službe CZ i vatrogasaca na terenu gdje se vrši sanacija terena koliko to dozvoljavaju mogućnosti.

Kiša i dalje neprestano pada,došlo je do pokretanja i više klizišta, svi vodotoci su u porastu naročito rijeka Drinjača koja na pojedinim mjestima doseže kritičan nivo, saopćeno je iz Općine Kladanj.

Na području ove općine od sinoć je zbog obilnih kišnih padavina došlo do izljevanja bujićnih potoka, površinskih voda i plavljenja više stambenih, poslovnih objekata i gradskih ulica.

Oko sat vremena zbog odrona na regionalnoj cesti Kladanj-Muška voda bio je obustavljen saobraćaj i prekinuta komunikacija prema dvije mjesne zajednice, Tuholj i Brateljevići.

Posted by on 2014-08-06. Filed under Kladanj, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login