Knačne liste popisivača i instruktora bit će objavljene 25. augusta

popisivačNa popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini od 1. do 15. oktobra ove godine radit će 18.879 popisivača i 2.464 općinska instruktora, a konačna lista osoba koje su izabrae za poslove popisa bit će objavljena krajem augusta.

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine saopćila je da se na javni poziv za popisivače i instruktore prijavilo 61.133 kandidata. Osim pomenutog broja, bit će odabrano i još po 20 posto rezervnih kandidata koji će na poslovima popisa stanovništva biti angažovani u slučaju odustajanja izabranih kandidata.

Evaluaciju i rangiranje kandidata, kao i objavu preliminarne liste onih koji su zadovoljili kriterije za popisivače i općinske/gradske instruktore vrše općinske popisne komisije, pojašnjeno je iz Agencije za statistiku BiH.

Također, konačne liste kandidata koji će raditi na popisu bit će objavljene 25. augusta na web stranicama Agencije za statistiku BiH, Federalnog zavoda za statistiku i Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske.

Popis stanovništva Bosne i Hercegovine koji će biti održan u oktobru prvi je popis stanovništva BiH nakon 22 godine.

Posted by on 2013-08-13. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login