Kolegij Skupštine KS-a prihvatio sva četiri zaključka, građani ih pozvali na današnji Plenum

Sarajevo, PlenumKolegij Skupštine Kantona Sarajevo prohvatio je sva četiri zaključka Plenuma građana i građanki Sarajeva. S obzirom na to da predstavnici Plenuma nisu došli na današnji zakazani sastanak predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Mirjana Malić je medijima prezentirala zaključke Kolegija sa jučerašnje sjednice.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo jučer je na cjelodnevnom zasjedanju razmatrao zahtjeve Plenuma građana i građanki i donio zaključke i odgovore na te zahtjeve.

Plenum građana i građanki Sarajeva predao je četiri zahtjeva Kolegiju Skupštine KS-a, a jedan od njih je hitno formiranje nestranačke ekspertne vlade Kantona Sarajevo.

Zahtjev je i revizija plaća i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje s ekonomskom situacijom, kao i zahtjev za reviziju privatizacije svih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Također, jedan od zahtjeva je i uspostavljanje nezavisne komisije eksperata za utvrđivanje činjenica o dešavanjima 7. februara, čiji će mandat uključivati popis, procjenu štete i utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za prekomjernu upotrebu sile i zlostavljanje privedenih.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo pozvan je da prijedloge zaključaka iznese na Plenumu građana i građanki Sarajeva koji će biti održan danas u 17:30 u Domu mladih, na kojem će biti donesena odluka o daljim koracima o kojima će Kolegij biti obaviješten.

– Plenum građana i građanki Sarajeva nema predstavnike niti vođe, a zbog činjenice da je naredni Plenum zakazan za danas s početkom u 17.30 sati, nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš poziv na “socijalni dijalog” danas u 10.45 sati. Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo pozvan je da prijedloge zaključaka iznese na Plenumu građana i građanki Sarajeva koji će biti održan danas s početkom u 17.30 u Domu mladih, na kojem će biti donesena odluka o daljim koracima o kojima će Kolegij biti obaviješten – navodi se u saopćenju Grupe za medije Plenuma građana i građanki Sarajeva.

Naglašeno je da, ako njihovo prisustvo na Plenumu nije moguće, prijedlozi zaključaka Skupštine Kantona Sarajevo mogu biti dostavljeni i u elektronskoj formi.

Posted by on 2014-02-21. Filed under Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Sarajevo, Trnovo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login