Koliko je fizički izgled partnera važan za dobar brak?

veza, ljubavLjepota je muškarcima presudna za uspješan brak, pokazalo je jedno američko istraživanje. Tim stručnjaka, sa psihologom Andreom Melker na čelu, otkrio je da je pripadnicima jačeg pola estetski momenat izuzetno važan i da ostaju duže u bračnim vodama ako pored sebe imaju lijepu partnerku, jer su sretniji.

Studija je trajala četiri godine i rađena je u saradnji sa 450 parova, koji su prije početka eksperimenta ocijenili ljepotu supružnika. Rezultati su pokazali da su muževi bili zadovoljni i na početku i na kraju istraživanja samo u slučajevima u kojima je žena ocijenjena kao atraktivna. S druge strane, na zadovoljstvo žena nije uticao izgled muškaraca, već njihova inteligencija i to kakvi su “iznutra”.

Andrea je stala u odbranu pripadnika muškog pola, naglasivši da istraživanje nije pokazalo da su oni površni, već da jednostavno više cijene partnerke koje leijpo izgledaju.

Posted by on 2015-12-29. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login