Koloseum četvrti najposjećeniji lokalitet u svijetu

Gradske vlasti Rima donijele su odluku da od 1. novembra ove godine poskupe ulaznica za Koloseum. Ulaznice će, umjesto dosadašnjih 12 eura, koštati 16, ali će zato njima biti omogućen pristup i Palatinu i Rimskom forumu, što do sada nije bio slučaj.

Koloseum Rim
Koloseum Rim

Također, od 1. novembra će biti uvedena i ulaznica „Full Experience“ koja će omogućiti po cijeni od 22 eura dvodnevni pristup ne samo pomenutim atrakcijama već i na još sedam veličanstvenih mjesta u Rimu: Criptoportico Neroniano, Museo Palatino, Aula Isiaca – Loggia Mattei, Casa di Augusto, Casa di Livia, Tempio di Romolo i crkvi Santa Maria Antiqua, prenosi B92.

Gradske vlasti žele da višom cijenom karte smanje nekontrolisani priliv turista Koloseumu, a kada broj posjetilaca dostigne tri hiljade on će se povremeno i zatvarati dok će turisti kojima će karte važiti i za druge lokalitete biti preusmjereni ka njima.

Koloseum godišnje posjeti čak 60 miliona turista što ga čini 4. najposjećenijim lokalitetom u svijetu.

Posted by on 2019-04-02. Filed under Magazin, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login