Kolumbija na krilima 30.000 svojih navijača razbila Grčku sa 3:0

Kolumbija, GrčkaU prvom susretu grupe C Svjetskog prvenstva u Brazilu, reprezentacija Kolumbije je sa 3:0 u Belo Horizonteu nadigrala Grčku.

Nošeni velikom podrškom sa tribina na kojima je bilo oko 30 000 njihovih navijača Kolumbijci su krenuli furiozno i već u 5. minuti su stigli do ranog vodstva na utakmici.

Cuadrado je sa desne strane ubacio loptu u sredinu gdje je bio Pablo Armero, koji prizmenim udarcem uz malo sreće matira golmana Grčke za veliko oduševljenje igrača i navijača Kolumbije. Do isteka prvih 45 minuta Kone i James Rodriguez na drugoj strani su imali dobre prilike da promjene rezultat, ali ostalo je 1:0.

Sve je bilo riješeno u 58. minuti. Teofilo Gutierrez je nakon korenera ostao usamljen na drugoj stativi, te rutinski poslao mrežu za velikih 2:0. Gekas je pet minuta kasnije glavom pogodio stativu, ali to je bilo sve od Helena, jer je Kolumbija u 93. minuti preko Rodrigueza postigla i treći gol i tako stigla do prva tri boda.

Posted by on 2014-06-14. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login