Koncert grupe Block Out u Sarajevu

Block Out

Block Out

U petak, 5. aprila, Tuborg Music House i art kino Kriterion će prvi put u Sarajevu predstaviti bend Block Out.

Grupu su krajem 1990. godine na Likovnoj akademiji, pod nazivom Ad Hoc osnovali pjevač Milutin Jovančić Mita, basista Trle (ex Siluete), gitarista Danilo, bubnjar Deki i gitarista Laki. Pošto je u Makedoniji postojala grupa sa identičnim nazivom, ubrzo joj mijenjaju ime u Block Out, po ideji tadašnjeg gitariste Danila, koji se još u to vrijeme bavio programiranjem, a grupa je naziv dobila po tada popularnoj igrici “Block Out”. U slengu engleskog jezika pojam “block out” se odnosi na posljednji trenutak pred gubitak svijesti, što se kao tumačenje dopalo članovima benda.

Članovi grupe su Milutin Jovančić – vokal, Nikola Vranjković – gitara, vokal, Aleksandar Balać – bas, Dejan Hasečić – gitara, sint i Miljko Radonjić – bubnjevi.

Godine 1994. objavljuju svoj prvi studijski album pod nazivom “Crno, belo i srebrno” (ITMM, 1994.), a nakon toga izdaju još 4 albuma (“Godina sirotinjske zabave”-1996.; “San koji srećan sanjaš sam”-1998.; “Između dva zla”-2001.; “Ako imaš s kim i gde”-2003.)

U godinama po objavljivanju albuma “Ako imaš s kim i gde” bend redovno održava koncerte u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, ali i Crnoj Gori, BIH i Makedoniji. Na svojim koncertima bend često predstavljaju nove, studijski još nesnimljene pjesme, a 5. aprila možete ih slušati na njihovom prvom sarajevskom koncertu.

Koncert u trajanju od dva i po sata održat će se 5. aprila u sali art kina Kriterion sa početkom u 21:30 sati. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 10 KM ili 12 KM sa konzumacijom Tuborg Green.

Posted by on 2013-04-01. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login