Koncert: Halka

Halka, koncert
Halka, koncert

U subotu 14. decembra bit će održan još jedan u seriji koncerata kojim ansambl Halka promovira svoj prvi album.

Članovi Halke već su održali niz koncerata po Bosni i Hercegovini a svaki od nastupa imao je izvrstan prijem kod posjetilaca o čemu svjedoči i podatak da je na svakom od koncerata Halka izlazila na bis izvodeći ne samo pjesme sa njihovog albuma već i sevdalinke koje se ne nalaze na Halkinom prvjencu.

Posebnu pažnju publike plijene njihovi hitovi na društvenim mrežama poput Razbolje se šimšir list, Kiša bi pala, Jablani se povijaju, dok se svojevrsnim vrhuncem njihovih koncertnih nastupa smatra izvedba pjesme Oj Zumreto dušo moja.

Članovi Halke – Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović i mostarskoj publici obećavaju izvrstan repertoar u vrhunskoj izvedbi uz produkciju Gramofona.

Koncert u OKC Abrašević počinje u 20.00, a ulaznice po cijeni od 5,00 KM moći će se kupiti na dan koncerta na blagajni OKC-a.

Božo Vrećo – vokal
Dino Šukalo – gitara, mandolina
Adis Sirbubalo – harmonika, klavir
Edvin Hadžić – kontrabas
Anes Beglerbegović – udaraljke

Posted by on 2013-12-14. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login