Koncert hora “Banjalučanke” povodom 40 godina rada

Banja Luka, Kastel

Banja Luka, Kastel

Ženski kamerni hor “Banjalučanke” povodom 40 godina postojanja i uspješnog rada, održat će 21. juna koncert na tvrđavi “Kastel” u Banjoj Luci.

Kompozitor i dirigent hora Mladen Matović je rekao da je koncert pažljivo pripreman punih šest mjeseci, te da će u repertoarskom smislu ponuditi stilsku i žanrovsku raznovrsnost po kojoj su “Banjalučanke” postale prepoznatljive na svojim koncertnim nastupima širom regiona.

Pojasnio je da će, konceptualno, koncert biti podijeljen u tri dijela.

– U prvom dijelu publika će čuti nekoliko veoma zahtjevnih kompozicija umjetničke muzike od perioda renesanse pa sve do savremenih autora 21. vijeka, u drugom dijelu hor će se predstaviti izborom kompozicija iz bogate riznice tradicionalne muzike Balkana, dok će treći dio obuhvatiti popularniji repertoar i publici ponuditi svojevrsni muzički vremeplov sačinjen od horskih obrada velikih svjetskih hitova pop-rok i filmske muzike – rekao je Matović.

Po njegovim riječima, rođendanski koncert hora okupit će veliki broj članica svih dosadašnjih generacija “Banjalučanki”, koje će na kraju koncerta zajedno izvesti nekoliko kompozicija.

– Koncert, koji poćinje u 21 sat, će biti obogaćen podrškom gudačkog orkestra i velikog broja instrumentalista i solista jer nam je želja da napravimo još jednu noć za pamćenje, dostojnu jubileja – zaključio je Matović.

Ulaz na koncert je slobodan.

Posted by on 2017-06-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login