Koncert Luce Ciarla u kinu Kriterion

Luca Ciarla Quartet

Luca Ciarla Quartet

U sklopu Festivala Baščaršijske noći, u ponedejeljak, 30. jula, u 21 sat, u Kinu Kriterion nastupiće Luca Ciarla Quartet iz Italije.

Prema kritikama jedan od najkreativnijih i najinvativnijih džez-violinista današnjice. Njegova muzika predstavlja savršen balans između pisanih kompozicija i imrovizacije. Zahvaljujući njegovom jedinstvenom stilu nastupao je na brojnim džez-festivalima od Južne Afrike do Indonezije, Singapura, Hong Konga, Australije, Libana, Njemačke, Hrvatske i naravno rodne Italije.

Luca Ciarla, rođen je u mjestu Termoli, u Italiji. Violinu je počeo svirati sa osam godina, Diplomirao je na muzičkoj akademiji Fiesole, kao i na « Saluzzo » školi muzike Evropske unije. Kasnije je studirao džez na Univerzitetu Indijana u SAD-u, a doktorirao je na Univerzitetu u Arizoni, gdje je i predavao violinu i improvizaciju. Njegovo muziciranje briše granice između žanrova, između kompozicije i improvizacije, tradicionalnih i savremenih zvukova.

Posted by on 2012-07-30. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login