Koncert Rundek Cargo Tria povodom obnavljanja CDA scene u Sarajevu

Darko Rundek

Darko Rundek

Povodom obnavljanja kulturne scene CDA, za petak, subotu i nedjelju najavljeni su koncerti Rundek Cargo Tria u u prostoru Sarajevskog ratnog teatra  (SARTR).

Tim povodom na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu muzičar Darko Rundek izrazio je zadovoljstvo što je zaživio i taj novi segment programa SARTR-a, te istaknuo da se on nadovezuje na tradiciju CDA, prostora koji je nekada ugostio mnogo značajnih muzičara i imao atmosferu i identitet važan za ovaj grad.

‘Čast nam je što ćemo upravo mi ponovo otvoriti tu muzičku scenu. Zadovoljstvo je svirati u ovakvom prostoru koji je pogodan i za kazalište i za koncert’ – kazao je Rundek.

Upitani za repertoar tokom koncerata planiranih u Sarajevu, članovi Tria – Darko Rundek, Dušan Vranić i Isabel nisu željeli otkrivati detalje te su ustvrdili da ni njima nije poznat do kraja. Određene segmente programa su, kaže Vranić, dogovorili, ali ne žele otkrivati detalje.

Direktor SARTR-a Nihad Kreševljaković naglasio je da se pokretanjem muzičke scene CDA i sličnim inicijativama želi doprinijeti razvoju kulture, umjetnosti i obrazovanja u našem društvu.

‘SARTR trenutno radi na mnogim različitim projektima među kojima je svakako važan projekt ‘Muzička soba’, u okviru kojeg se  radi sa mladima iz Dječijeg doma Bjelave’ – kazao je on.

Programom muzičke scene CDA za naredni period planirano je nekoliko koncerata, a prvi od njih već za sredinu marta.

Posted by on 2014-02-07. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login