Koncert Zorana Predina i Matije Dedića

14. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu slovenački kantautor Zoran Predin i hrvatski pijanista Matija Dedić predstavit će svoj projekat pod nazivom “Tragovi u sjeti”.

Ovo je prvi zajednički album dvojice umjetnika, koji nudi jedinstvenu interpretaciju pjesama Arsena Dedića, Olivera Dragojevića, Parnog valjka, Josipe Lisac, Zdravka Čolića i drugih koje su ostavile traga u vremenu i sjećanjima mnogih generacija.

“Pjesme koje se nalaze na albumu često sam pjevušio sam za sebe. Vremenom su postale dio mene i kad sam napokon skupio dovoljno hrabrosti i samopouzdanja odlučio sam ih snimiti”, kaže Predin koji je tako na jednom mjestu zabilježio pjesme koje ga, kako sam kaže, prate cijeli život.

Na koncertu koji organizira agencija Gramofon iz Sarajeva, Dedić i Predin će izvesti i neke od Predinovih najpoznatijih pjesama.

“Pjesme poput ‘Praslovan’, ‘Čakaj me’ ili ‘Naj ti poljub nariše ustnice’ urađene su u novim aranžmanima. Dobile su potpuno novu ritmiku pa vjerujemo da će publika uživati”, kazao je Dedić.

Ulaznice za koncert po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a 13. i 14. aprila.

Posted by on 2012-03-29. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login