Koncertom „Živjeti slobodno“ obilježava se Međunarodni dan pobjede nad fašizmom

Živjeti slobodnoBanjaluka će i ove godine biti domaćin događaja „Živjeti slobodno“, kojim će se u organizaciji UG Sloboda, a u saradnji sa Unijom studenata RS, četvrti put za redom obilježiti 09. maj – Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Tim povodom na banjalučkoj Aquani, u petak, 5. maja, održati će se centralni muzički događaj, na kojem će nastupiti poznata imena regionalne muzičke scene. Publika će imati priliku da uživa u nastupima bendova Zoster – Zabranjeno pušenje – Goran Bare & Majke.

“I ovoga puta u okviru događaja „Živjeti slobodno“ realizovaće se brojni kulturno – obrazovni sadržaji u čast obilježavanja ovog značajnog istorijskog datuma.

Ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji po cijeni od 7 KM mogu se kupiti od 03. aprila, u KSB, Cafe baru Šestica i Peckham pub-u. Na dan koncerta ulaznice će koštati 10 KM.

Cilj organizatora je da realizacijom programskih sadržaja kod svih mladih ljudi na ovim prostorima razvije svijest i vrijednosti za poštovanje i njegovanje tradicije antifašizma, te da se 09. maj i u budućnosti obilježava i proslavlja kao važan datum u kreiranju današnjih prava i sloboda.

Živjeti slobodno naše je opredjeljenje“, navodi se u pozivu na događaj.

Posted by on 2017-04-04. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login