Konferencija “Mediji u ratu i miru: Možemo li bolje?”

Sarajevo

Sarajevo

Konferencija “Mediji u ratu i miru: možemo li bolje?”, koja će okupiti više od stotinu ratnih dopisnika i drugih novinara iz BiH i svijeta, bit će održana 6. aprila u Sarajevu.

Konferencija se organizira povodom obilježavanja 20 godina od početka opsade Sarajeva, saopćeno je iz Udruženja/Udruge BH novinari.

Skupu će prisustvovati strani novinari-ratni izvještači iz opkoljenog Sarajeva, 10 novinara iz Libana i više od 50 novinara i fotoreportera iz BiH koji su izvještavali iz Sarajeva i drugih dijelova BiH od 1992. do 1995. godine.

Teme o kojima će biti raspravljano su Mediji nekad i sad, Mediji u ratu: istina, laži i propaganda, Poslije rata – razjedinjeni glasovi, istina i laži, Lekcije koje treba naučiti – iskustva iz drugih područja, Političari, novinari, vlasnici i javnost.

Konferenciju organiziraju APF Fondacija i Vijeće Evrope u saradnji s Vijećem za štampu i Udruženjem/Udrugom BH novinari, uz veliku podršku Irske vlade.

Posted by on 2012-03-25. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login