Konferencija ministara pravde i predstavnika pravosuđa BIH

pravdaŠesta konferencija ministara pravde u Bosni i Hercegovini, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTVBiH) i Pravosudne komisije Brčko Distrikta BiH bit će održana danas u Sarajevu, najavljeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Zajednički rad ministara pravde, predsjednika VSTVBiH i Pravosudne komisije Brčko Distrikta BiH fokusiran je na provođenje Strategije za reformu sektora pravde u BiH, koju su Vijeće ministara BiH, entitetske vlade i Pravosudna komisija Brčko Distrikta BiH usvojili polovinom 2008. godine.

Ministri će razmotriti izvještaje o rezultatima rada funkcionalnih radnih grupa za implementaciju Strategije te dati preporuke za prevladavanje uočenih problema i rizika u provođenju planiranih reformskih mjera.

Konferencije ministara pravde organiziraju se da bi se omogućilo zajedničko i usaglašeno rješavanje ključnih pitanja u sektoru pravde u Bosni i Hercegovini te koordinirano praćenje planiranih pravosudnih reformi.

Posted by on 2011-07-26. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login