Korisnici beta verzije bi mogli dobiti Windows 10 besplatno

Windows 10Članovi Windows Insider programa bi mogli dobiti nadogradnju na predstojeću Windows 10 RTM verziju operativnog sistema, potpuno besplatno, i bez obzira na to da li imaju plaćenu licencu za Windows 7 ili Windows 8.1.

Ovu mogućnost pominje poznati nalog Wzor, koji je do sada bio poznat po najtačnijim informacijama vezanim za Windows proizvode. Oni su nagovjestili da je Microsoft nedavno odlučio da članovima Windows Insider programa omogući nadogradnju na Windows 10 RTM bez potrebe za licencom. Ovo bi bila velika promjena za Microsoft koji bi tako dao mogućnost besplatne nadogradnje na Windows 10 još većem broju korisnika.

Nema sumnje da će se o ovome u Redmondu još raspravljati, posebno ako se nakon ovih vijesti značajno poveća broj korisnika preview verzije. Podsjetimo, Windows 10 će biti ponuđen besplatno u prvih godinu dana korisnicima koji imaju instaliran Windows 7 ili Windows 8.1 operativni sistem.

Posted by on 2015-05-05. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login