Kostelić uspješno operiran u Švicarskoj

Ivica Kostelić

Ivica Kostelić

Jučer je u klinici Bruderholz u Baselu uspješno operiran Ivica Kostelić, a operacija je potvrdila dijagnoze ljekara kao i nalaze magnetne rezonance.

Ivici Kosteliću odstranjen je komadić puknutog medijalnog meniskusa desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena. Ljekarska ekipa iz Basela smatra da je do puknuća meniskusa došlo prilikom doskoka kod velikih skokova na spustu u Sočiju, a da je za vrijeme kombinacijskog slaloma uslijed rotacija taj komadić meniskusa samo otpao.

Ohrabrujuća vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivičinom koljenu zadovoljavajuće te da se hrskavica oporavlja bolje od očekivanog. Ivica Kostelić će do srijede ostati u Baselu, gdje će napraviti početnu rehabilitaciju, a u četvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egića.

Ukoliko prvih dana ne bude većih bolova te ukoliko tok rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, povratak Ivice Kostelića utrkama Svjetskog kupa mogao bi biti u Kranjskoj gori 10-11. marta.

Posted by on 2012-02-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login