Kovaček: WMF od medijskog prerastao u festival kreativne industrije

Boris Kovaček

Boris Kovaček

Izvršni direktor Weekend Media Festivala Boris Kovaček izjavio je u razgovoru za Fenu da je taj već tradicionalni festival u Rovinju nastao kao pokušaj da naprave nešto što će najviše zanimati ljude iz medija i marketinga, da bi se na kraju proširio na sve više oblasti i postao festival kreativne industrije.

– Od tog prvog festivala do ovogodišnjeg desetog desilo se jako puno stvari, neki mediji su prestali postojati a neki su se održali i jači su iako su im predviđali skori kraj – rekao je Kovaček.

Dodao je i da su pojedini mediji otišli u potpuno drugim smjerovima od onoga što se očekivalo kad je počinjao Weekend Media Festival, kao i da je sve više ljudi koji su zainteresirani za medije.

– Jedan naš stalni učesnik je to dobro objasnio izjavom da je sada svaki čovjek medij – istakao je Kovaček.

Naveo je da je poslovanje festivala s vremenom u svim sferama došlo na evropski nivo kad je produkcija u pitanju – od programa koji se sada odvija paralelno u šest dvorana, govornika koji učestvuju na panelima, pa sve do koncerata i zabava koji se dešavaju naveče i samog izgleda festivala.

Kovaček je naglasio da je sve to doprinijelo da Weekend Media Festival ‘raste’ i da je zadovoljan s onim što se događalo u proteklih deset godina.

Precizirao je da je prve godine festival okupio 1.600 učesnika, te da je dosta brzo rastao i da su mislili da je 3.000 granica do koje će moći ići.

– Međutim, prije dvije godine smo i tu brojku prešli i ovogodišnji Weekend je okupio 5.000 učesnika. Sada stvarno mislim da se više ne možemo širiti, kad je broj učesnika u pitanju – kazao je Kovaček.

Naveo je da im je sada cilj da program i dalje bude sve kvalitetniji te da imaju sve više mladih posjetilaca, budući da svake godine ugoste oko 400 studenata koji dobiju besplatne akreditacije, a riječ je o najboljim studentima generacije ili svoje godine.

Posted by on 2017-10-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login