‘Kralj Lear’ otvara novu sezonu Drame NPS, reditelj Diego de Brea u Sarajevu

Narodno pozorište, Sarajevo

Narodno pozorište, Sarajevo

Slovenački reditelj Diego de Brea stigao je u Sarajevo, a u Narodnom pozorištu Sarajevo postavit će jedno od najljepših djela svjetske klasične literature Shakespeareovog “Kralja Leara”.

Iz Narodnog pozorišta Sarajevo najavili su za kraj oktobra premijeru te predstave, kojom će Drama NPS otvoriti i umjetničku sezonu 2017/18. godine.

Uloga kralja Leara povjerena je prvaku Drame NPS Izudinu Bajroviću, a predstava će biti realizirana u kooprodukciji Narodnog pozorišta i Festivala MESS.

Iz Narodnog pozorišta ne kriju zadovoljstvo i uzbuđenje zbog početka rada u novoj umjetničkoj sezoni.

– Sa nama će sarađivati najbolji teatarski umjetnici iz regije, očekujemo veliki progres na planu izbora i ostvarenja premijernog programa. Stekli smo kredibilitet koji nas stavlja u vrh umjetničkog djelovanja i u novoj sezoni želimo podići razinu umjetničkih vrijednosti za ljestvicu više. Publika nas je zadužila ogromnim povjerenjem, moramo ići dalje sa željom da budemo još bolji, kreativniji, jači i glasniji – poručila je direktorica NPS Marijela Hašimbegović.

Nova umjetnička sezona Narodnog pozorišta Sarajevo bit će otvorena 15. septembra, izvedbom operete “Kneginja Čardaša”.

Posted by on 2017-09-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login