Krugovi i Gangster te voli najbolji filmovi SFF-a prema ocjeni publike

Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

Igrani film “Krugovi” Srđana Golubovića i dokumentarni film “Gangster te voli” Nebojše Slijepćevića danas, petog dana 19. Sarajevo film festivala, najbolji su filmovi prema ocjeni publike.

U kategoriji igrani film “Krugove” slijedi “Epizoda u životu berača željeza” Danisa Tanovića, zatim “Blancanieves” Paola Bergera, potom “Odumiranje” Branislava Trifunovića, a na petom mjestu je “Kongres” Aira Folmana.

U kategoriji dokumentarnog filma 19. Sarajevo film festivala na drugom mjestu je “Čuvari kapije” Drora Moreha, a na trećem “Iako znam da je sve presušilo” Omara Roberat Hamiltona.

Gledaoci u Narodnom pozorištu i u !hej Ljetnom kinu Metalac, mogu ocjenjivati filmove nakon svake projekcije, te na taj način izabrati i najbolji film po mišljenju publike.

“Krugovi” je film o ratu u BiH. U jeku rata u Bosni, srpski vojnik Marko svjedoči brutalnom napadu trojice svojih suboraca na Harisa, muslimanskog civila. Marko reagira i spašava Harisa, ali ga bijesni vojnici prebijaju na smrt. Godina je 2008. Rat je završen, ali ratne rane još nisu zacijelile.

“Gangster te voli” je komedija o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster.

Posted by on 2013-08-20. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login