Krzni štab HNK: Ne isključuje se mogućnost izoliranja kantona

Kantonalni štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona donio je nove zapovijedi. Ovaj štab trenutno razmatra i uvođenje izolaacije cijelog kantona, a za sada su uvedene rigoroznije mjere na putevima unutar kantona i na ulazima u kanton, koje nadgleda MUP HNK.

koronavirus
koronavirus

Gledajte konferenciju za novinare Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona.

  • Zapovijeda se obustava posjeta i izlazaka svih migranata u svim izbjegličko-prihvatnim centrima, privremenim prihvatnim centrima i azilantskom centru, na području HNK.
  • Zabranjuje se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija
  • Zapovijeda se domovima zdravlja u HNK da organiziraju pružanje žurnih stomatoloških usluga građana.
  • Zapovijeda se općinskim/gradskim štabovima civilne zaštite da odmah ustroje mobilne timove matičnih ureda u svakoj općini/gradu u HNK i odmah javno objave njihove kontakte kako bi, po pozivima osoba starijih od 65 godina života kojima je onemogućeno kretanje, išli na kućne adrese i izdavali potrebne punomoći. Zapovijed se izdaje u svrhu omogućavanja starijim osobama da mogu opunomoćiti mlađe članove porodice za rješavanje svakodnevnih životnih potreba (podizanje novca s banke, podizanje mirovine, preuzimanje poštanskih paketa…).
Posted by on 2020-03-25. Filed under Čapljina, Jablanica, Konjic, Mostar, Neum, Stolac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login