Laibach najavljuje novi studijski album

Grupa Laibach najavila je izlazak svog novog studijskog albuma naslovljenog ‘Also Sprach Zarathustra’ za juli ove godine.

Muzika za album originalno je napravljena za kazališnu produkciju ‘Also Sprach Zarathustra’ iz ožujka 2016., temeljenu, dakako, na monumentalnom djelu velikog njemačkog filozofa Friedricha Nietzschea. Na diskografskom izdanju bend će doraditi muziku za predstavu, i to u suradnji sa simfonijskim orkestrom RTV Slovenije.

S istim orkestrom Laibach će u Lisinskom 9. maja izvesti program ‘Naše pjesme, vaši snovi’ u sklopu kojeg će predstaviti novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa ‘Krst pri Savici’ te niz svojih poznatijih pjesama kao što su ‘Smrt za smrt’, ‘Eurovision’, ‘Now You Will Pay’, ‘Whistleblowers’, ‘We Are Millions And Millions Are One’, ‘Resistance Is Futile’, ‘Opus Dei / Leben heisst Leben’ i mnoge druge. Na bini Lisinskog bit će oko 90 ljudi što je najveći i najzahtjevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

Prvog svibnja Laibach su održali koncert u južnokorejskom gradu Jeonju postavši jedini rock bend u historiji koji je nastupio u obje Koreje. Iste večeri na tamošnjem filmskom festivalu prikazan je njihov dokumentarac ‘Liberation Day’.

Posted by on 2017-05-06. Filed under Film & Muzika, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login