Lamborghini otvara fabriku električni automobila u Crnoj Gori

Lamborghini

Lamborghini

Direktor Italijanske automobilske kompanije Lamborghini Tonino Lamborghini najavio je jučer da će u Crnoj Gori otvoriti fabriku električnih automobila. On je podgoričkoj “Pobjedi” rekao da još ne zna u kojoj crnogorskoj opštini će biti otvorena ta fabrika, ali je naglasio da je ta kompanija zainteresovana da, u saradnji sa vladom i još nekim partnerom, “uđe u taj posao”.

Lamborghini, koji  završava dvodnevnu posjetu Crnoj Gori, najavio je da će se u crnogorskoj fabrici “u početku proizvoditi hiljadu električnih automobila, a kasnije bi proizvodnja bila proširena”.

“Postoji mogućnost da ta fabrika bude podignuta u relativno kratkom vremenskom intervalu”, kazao je Lamborghini, navodeći da bi vlada mogla da da “impuls takvoj proizvodnji, tako što bi električna vozila koristila u policiji, kao i aerodromskim, poštanskim, turističkim i drugim servisima”.

On smatra da bi se električna vozila proizvedena u Crnoj Gori mogla prodavati na evropskom tržištu.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-09. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login