Laurent Garnier na EXITU!

Laurent Garnier

Laurent Garnier

Nemojte se iznenaditi kada ovog ljeta iznad Petrovaradinske tvrđave budete vidjeli oblak prašine, jer, sudeći po do sada najavljenim elektronskim izvođačima, plesa će biti sve do zore.

Dance Arena Exit festivala 2012. već je u kalendaru kao nezaobilazna ljetna destinacija svim clubberima širom svijeta.

Nova potvrđena imena na ovoj bini su sjajan prijatelj Exita i domaće publike, Laurent Garnier sa setom L.B.S, senzacija koju je prije dvije godine otkrio HNS stage, Brodinski, kao i Azari & III, tajanstveni kanadski sastav koji je prošle godine pobrao sve pohvale.

Pored Dance Arene, plesno će biti i na Elektrani koja će ugostiti, danski elektro pop bend, When Saints Go Machine.

Francuski pionir elektronske muzike, Laurent Garnier, pridružuje se posljednjeg dana festivala lineupu Dance Arene sa svojom potpuno novom turnejom “L.B.S.”.

Ovaj klubski projekat čine Laurent Garnier, Benjamin Rippert i Stephane “Scan X” Dri. Pravo sa DJ pultova svjetski poznatih klubova, L.B.S. nudi najbolje od oba svijeta kombinujući fleksibilnost i svestranost DJ seta sa sposobnošću da se sa numerama eksperimentiše uživo.

Dva pulta, nekoliko tastatura i moćnih DJ sprava generisaće četvorosatni improvizovani organski set koji će zasigurno utabati podijum Dance Arene.

Laurent Garnier objašnjava da je  L.B.S stvoren ne samo da upotpuni njegov rad, nego i da pruži potpuno novo klubsko iskustvo svima koji mu odaju počast. Garnier je oduvijek pomjerao granice elektronske muzike, tako da jedva čekamo da čujemo šta će spremiti za publiku Arene koja broji preko 20 000 posjetilaca!

U subotu uveče Dance Arenom dominiraće sastav Azari & III, vlasnici singlova Hungry For The Power i Reckless (With Your Love), koji su lansirali ovaj tajanstveni kanadski sastav u epicentar svjetskih dešavanja.

Azari & III su aktivni pod različitim pseudonimima još od sredine devedesetih i eksperimentisali su sa svim pravcima, od garažnog roka, do hausa i diska, ali tek 2008. godine kad su oformljeni pod imenom Azari & III definisali su se kao – nedefinisani.

Teško je reći kojoj sceni pripadaju, ali oni se ni ne trude da se ograničavaju. Brojne originalne trake i remiksi variraju od melanholičnih numera sa primjesama ambijentala, pa sve do podijumskih himni indukovanih tehnom.

Kontroverze oko prvog spota za Hungry For The Power koji je bio obrisan sa Youtube-a zbog eksplicitnog sadržaja samo su još više produžile buku koja se već uveliko podigla oko njih, pa je debi album nazvan kao i sam bend, koji je izašao u avgustu prošle godine za Tigin Turbo Recordings, dobio sjajne ocjene publike.

Brodinski je možda jedan od najzanimljivijih mladih producenata koji su se pojavili na sceni u proteklih par godina. Njegovi setovi sadrže sve od tvrdog tehna, preko napumpanog hausa, pa sve do old school i najsvežijeg hip hopa. Fama oko Brodinskog je počela u oktobru 2007. kada je njegov prvi singl Bad Runner ugledao svjetlost dana.

Ubrzo potom slijedi podrška od izvođača kao što su  Tiga, Chloe, Erol Alkan, A Trak, Busy P, Switch i Laurent Garnier, kao i bombardovanje zahtjevima za remikse od strane izvođača poput Klaxons, Das Pop, Shoes, D.I.M, Heart Revolutions i Adam Sky. Brodinski je uzjahao talas slave na najbolji mogući način – uslijedio je drugi EP, Oblivion, za etiketu Turbo Recordings, a zatim i kompilacija The Best of Everything. Ovu godinu započeo je sa još jednim bumom, remiksom numere On’n’On francuskog dua Justice, a na najvećoj elektronskoj bini Exita Brodinski će nastupiti 12. jula.

Na kraju najavljujemo i savršeni sastav za ples na Elektrana bini. Četvoročlani When Saints Go Machine osnovani su 2007. godine, a debi album Ten Makes a Face objavili su dvije godine kasnije.

Svoju popularnost stekli su prvo na danskom području, da bi 2010. potpisali ugovor sa Njemačkom izdavačkom kućom !K7 Records label i otvorili Orange Stage Roskilde festivala. Dječački elektro pop bend, često poređen sa sastavima Bloc Party i Empire Of The Sun, elektro pop melanholiju prvog albuma na svom novom albumu Konkylie (Singl Kelly na ovom linku), izdatom prošle godine, zamjenjuju odraslijim, zrelijim zvukom sa energičnijim tonovima, koji više vuku na dens elektro, nego na prethodni Skandinavski pop efekat.

Kombinacija vokodera i šarenolikog propadajućeg elektro efekta, iako više povezan sa indie rockom nego elektrom, WSGM povezuju u jedinstven sklop, stvarajući novi odjek u istoriji elektro popa.

Posted by on 2012-03-08. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login