Lejla Tanović nastupa na Balkanskom prvenstvu

Lejla Tanović

Lejla Tanović

Lejla Tanović, najuspješnija bh. biciklistkinja, proteklog vikenda odbranila je titulu državnog prvaka BiH u XCO kategoriji, što je ujedno i deveta titula državnog prvaka za našu takmičarku. Državno prvenstvo je održano u novom bike parku u Vitezu, a na istom mjestu je bilo zakazano okupljanje reprezentacije u sklopu priprema za Balkansko prvenstvo u Grčkoj. Tanović je aktuelna Balkanska prvakinja u najjačoj elite kategoriji a ovogodišnje prvenstvo održava se u grčkom gradu Naupactusu.

„Lejla je osvojila svoju devetu titulu državnog prvaka u proteklu nedjelju i to nam je bila dobra provjera forme i onoga što smo uradili na trening kampu za pripreme pred nastup na Balkanskom prvenstvu. Sutra imamo prvi oficijelni trening na stazi pa ćemo vidjeti šta nas očekuje, ipak dobra forma daje nam pravo da budemo optimistični.  U Naupactusu izuzetno velike dnevne temperature predstavljaju veliki izazov tako da trenutno radimo na tome da se Lejla što bolje privikne na uslove koje će je dočekati na utrci“, rekao je selektor reprezntacije Amar Njemčević.

Posted by on 2017-07-13. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login