Letu Štuke i Sniženo vladanje u subotu u Domu mladih

Muzička scena Kaktus,

Muzička scena Kaktus

Muzička scena Kaktus, projekat namijenjen afirmaciji bh. urbane muzičke scene, otvorena je prošlog petka, 5. aprila, u amfiteatru Doma mladih nastupom benda Billy Andol i dvojca Basheskia & Edward EQ.

Naredni koncert Muzičke scene Kaktus bit će održan sutra, u subotu, 13. aprila sa početkom u 20 i 30 sati, a nastupit će poznati sarajevski bend Letu Štuke, uz podršku mladog sastava Sniženo vladanje. Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Sarajevski rock bend Sniženo vladanje nastao je 2009. godine, a čine ga Demian Krilić (bas i back vokal), Vedran Doder (bubnjevi), Dino Živojević (gitara) i Irfan Agić (vokal). Njihov repertoar uključuje autorske pjesme, kao i ex-Yu rock covere, a često nastupaju u sarajevskim kafićima kao što su Marquee i Underground.

Poznati sarajevski sastav Letu Štuke čine Dino Šaran (vokal, gitara), Đani Pervan (bubnjar, producent), Emir Jugo (gitara), Bojan Ahac (klavijature) i Dejan Ostojić (bas gitara). Iza njih su tri albuma Letu Štuke (2005.), Proteini i ugljikohidrati (2008.) i Brojevi računa (2011.). Na koncertu u Domu mladih predstavit će nove pjesme, kao i starije hitove, dok trenutno pripremaju i novi album.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači. U predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano još 12 koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Posted by on 2013-04-12. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login