LG zabilježio značajan pad profita

LG LG je u svojim poslovnim rezultatima za drugi kvartal neugodno iznenadio – zabilježivši značajan pad profita. Razlog pada je tržište pametnih telefona i TV uređaja, gdje konkurencija čini svoje.

Dobit iz poslovanja se zaustavila na 211 miliona dolara, što je najslabiji rezultat u šest kvartala. U istom razdoblju lani, LG je ostvario operativnu dobit od gotovo 530 miliona dolara. Neto dobit je pala za 45 posto u odnosu na prošlu godinu.

Južnokorejska kompanija je izjavila kako se drugi kvartal pokazao težim no što se očekivalo, no smatraju kako je oporavak moguć u trećem kvartalu zahvaljujući novim proizvodima i učinkovitijem marketingu.

‘Mislim da njihovi menadžeri nisu shvatili koliko je ozbiljna ova situacija’, rekao je Daniel Kim, analitičar Macquarie investicijske kuće za Financial Times. Opaka kineska konkurencija je načela tri ključna segmenta LG-ja: kućanske aparate, televizore i pametne telefone.

Usprkos tome, neki analitičari su ipak ostali iznenađeni činjenicom da je ostvaren pad u TV segmentu, inače ponešto inertnog karaktera (Samsung drži prvo mjesto, a slijedi LG). Pametni telefoni su po rezultatu s druge strane, bili potpuno očekivani.

Dionice LG-ja su prošle sedmice pale na najnižu razinu u proteklih 12 godina.

Posted by on 2015-08-03. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login