Lionel Messi izgubio strast za fudbalom

Lionel Messi

Lionel Messi

Bivši pomoćni trener Barcelone, Angel Cappa, tvrdi kako je Lionel Messi izgubio strast za fudbalom.

Kao jasan dokaz da Argentinac nije na terenu ono što je bio nekada, Cappa je istakao utakmicu u kojoj je Barcelona na Nou Campu izgubila od Valencije 2:3.

‘Za igranje fudbala potrebna je bezgranična strast, kakvu je imao Messi, kakvu su imali svi veliki igrači kao Maradona, kakvu imaju svi važni igrači u Primeri, kao što su Xavi, Iniesta, Busquets. Potrebna je strast, energija koja dolazi iz ljubavi prema igri ‘- izjavio je Cappa koji je u Barceloni bio 80-ih godina prošlog stoljeća.

‘U srijedu protiv Sociedada, Messi je pokazao malo više, ali kada je igrao protiv Valencije nisam mogao vjerovati kako može igrati tako bez strasti. Ako pogledate kako je igrao utakmice prije tri ili četiri godine, to je bilo ludilo, ta strast s kojom je igrao. Ne znam zašto i koji je razlog, ali mislim da se bliži kraju’ – rekao  je Cappa pa dodao:

‘Messi je izuzetno kvalitetan, fantastičan, u svakom trenutku može fenomenalno odigrati, ali to je kao si već 15 godina oženjen fudbalom  i kao da ti je dosadio’ –  zaključio je Cappa koji je dodao kako ni Barcelona više nije ista te kako i njima fali strasti.

Posted by on 2014-02-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login