Livanjski kanton: Školama nedostaju profesori matematike, fizike, stranih jezika…

škola LivnoOsnovne i srednje škole na području Livanjskog kantona i na početku drugog polugodišta u školskoj 2011/2012. godini suočene su sa problemom nedostatka prosvjetnih kadrova određenih struka, potvrđeno je iz resornog kantonalnog ministarstva.

Ministrica obrazovanja Livanjskog kantona u tehničkom mandatu Gordana Cikojević izjavila je lokalnim medijima da nekim školama nedostaju profesori matematike i fizike, a nekim informatike i stranog jezika, uglavnom njemačkog.

Ona je upozorila da je i dalje najveći kadrovski problem u školstvu Livanjskog kantona dificitarnost profesora matematike, zbog čega neke srednje škole angažuju profesore u penziji kao spoljne saradnike.

Prema njenim riječima, osnovnim i srednjim školama u Livanjskom kantonu trenutno nedostaje najmanje sedam nastavnika i profesora matematike, kojih nema u evidenciji nezaposlenih, a kanton ima troje stipendista matematike, od kojih će jedan uskoro steći diplomu profesora matematike.

Posted by on 2012-01-18. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login