Liverpool Torresu povećava primanja

Fernando Torres

Fernando Torres

Prema pisanju News of the Worlda, u Liverpoolu se spremaju na osjetno povećanje prihoda za njihovog ponajboljeg fudbalera Fernanda Torresa, sve u namjeri da ga zadrže u klubu.

Torres je u Liverpool stigao 2007. iz Atletico Madrida, a prošle godine potpisao je četverogodišnje produženje prema kojem zarađuje oko 100.000 funti sedmično. Kako je trenutno Liverpool u velikim financijskim problemima, a za Torresom su interes pokazali bogati Manchester City i Chelsea, klub s Anfielda spreman je Španjolcu ponuditi znatno veći udio zarade od prodaje marketinških prava, budući je on uz Stevena Gerrarda najeksponiraniji i najpopularniji igrač “redsa”, te je kao takav mamac za privlačenje novih sponzora.

Iako se ne navodi koliko bi se time povećali Torresovi prihodi, News of the World da je riječ o “najunosnijem komercijalnom ugovoru za jednog igrača u istoriji kluba”.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-07. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login