Livno: Recesija zaustavila izgradnju fabrike ‘Violeta’

Livno violetaZbog pogoršanih uslova na tržištu izazvanih recesijom, izgradnja fabrike higijenskih proizvoda od papira “Violeta” u Livnu zavisiće od analize tržišta i ekonomskih pokazatelja o isplativosti realizacije ovog projekta, potvrđeno je iz ove kompanije.

Direktor i vlasnik kompanije “Violeta” iz Gruda Petar Čorluka rekao je livanjskim medijima da je njegova želja da u industrijskoj zoni Begovača kod Livna izgradi fabriku higijenskih proizvoda od papira, ali da u realizaciju projekta vrijednog oko 35 miliona eura ne može ići bez analize tržišta o ekonomskoj isplativosti.

“Ako rezultati analize tržišta, koju provodi tim naših stručnjaka, pokažu da se ti proizvodi mogu plasirati negdje u regionu, mi ćemo sigurno ići u realizaciju investicije u Livnu, gdje smo od opštine kupili građevinsko zemljište površine oko 150.000 metara kvadratnih”, naveo je Čorluka.

On je dodao da je zbog globalne ekonomske krize sada teško vrijeme za investicije, jer pada prodaja i potrošnja svih proizvoda, ali da kompanija “Violeta” nije odustala od izgradnje fabrike u Livnu, koja bi trebalo da zapošljava oko 300 radnika, nego da je realizacija ovog projekta na čekanj.

Posted by on 2012-04-09. Filed under Ekonomija, Livno, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login