‘Ljetne večeri’ od 15. do 19. augusta u Zenici

Udruženja “Studio teatar” će od 15. do 19. augusta organizirati manifestaciju “Ljetne večeri” tokom koje će građani vidjeti pet teatarskih sadržaja, a predstave će se igrati na otvorenom na ljetnoj sceni “Doma Preporoda” u Zenici.

Zenica

Zenica

Iza ideje o “Ljetnim večerima” stoji nekoliko mladih ljudi koji su surađivali pri realizaciji triju nezavisnih predstava u kojim igraju Zlatan Školjić, Irfan Kasumović, Daniel Kovačević, Adem Smailhodžić, Mirza Mušija i Nusmir Muharemović.

Na prvim “Ljetnim večerima” posjetioci će moći vidjeti predstavu “Partija remija”, rađenu u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta, TEA Zenica i “Zeničkog proljeća”, zatim kultnu bh. predstavu “Državni lopov”, koja se igra od 2006. godine, a na programu je i komedija “Ludilo u dvoje” mladih glumaca KSC Kakanj.

“Studio teatar” će se predstaviti i duodramom “Derviš i smrt”, koju na scenu donose beogradski glumac Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović, a peta predstava je “Rod i dom” monodrama “Teatra kabare Tuzla”.

-Cilj nam je da se u godinama koje su pred nama ova manifestacija pretvori u nešto što će postati sastavni dio kulturnog života u Zenici, te da sadržaj svake godine postaje bogatiji, a opet s prepoznatljivom prvobitnom idejom – kaže jedan od inicijatora manifestacije Nusmir Muharemović.

Održavanje manifestacije “Ljetne večeri” pomogli su kompanije ArcelorMittal, BH Telecom, Grad Zenica, BNP i Arcon-in Zenica.

Posted by on 2017-08-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login