Ljetno kino ponovo u Tuzli

Tuzla

Tuzla

Tuzla će ponovo imati ljetno kino u okviru Tuzla Film Festivala koji će biti održan od 18. do 22. septembra u Tuzli.

Za vrijeme trajanja ovog festivala, na prostoru nekadašnjeg ljetnog kina “Mladost“, publika će biti u prilici da uživa u filmskim projekcijama na otvorenom, uz kokice i osvježenje.

“Ljetno kino nije nikakva novost. Ne izmišljamo “toplu vodu“, nego samo želimo oživjeti gledanje filmova na otvorenom, kao što je slučaj svugdje u svijetu. Svi su dobrodošli. Želimo da se publika što bolje provede”, izjavio je direktor Tuzla Film Festivala Boris Balta.

Tokom trajanja Festivala, ljubiteljima sedme umjetnosti na raspolaganju će biti bogat off i takmičarski program.

Osim filmskih ostvarenja, bit će održana druženja s glumcima, režiserima i producentima, a u navedenom periodu, nakon projekcija, u tuzlanskim kafićima Sloboda, Sydney kod MUP-a, Gajba i klub Viva će se održavati zabave.

Također, za studente i one koji žele saznati više o filmskoj industriji, glumi, te projektima iz kulture, u BIT centru će se svaki dan održavati tematske radionice s poznatim gostima.

Posted by on 2013-08-31. Filed under Kultura, Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login