‘Ljeto na Vrbasu’ od 15. do 30. jula u Banjoj Luci

Tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” bit će održana od 15. do 30. jula u Banjoj Luci.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za 15. juli u 21.30 sati, kada će biti održan defile plovnih objekata – dajak-čamaca s lampionima, vatromet i koncert Banjalučke filharmonije.

– Ovogodišnje ‘Ljeto na Vrbasu’ ima veoma bogat sadržaj, a skokovi s Gradskog mosta bit će održani 23. jula – najavili su iz Turističke organizacije grada Banja Luka, koja je organizator ove manifestacije.

Dodali su da će, osim tradicionalnih skokova s Gradskog mosta, trka dajak i kajak čamaca i kotlićijade, biti održana i brojna druga sportska takmičenja i zabavni sadržaji.

Manifestaciju „Ljeto na Vrbasu“ prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka (KAB) još davne 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“.

Krajem 1970-tih godina manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. dobija današnje ime u cilju objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.

Posted by on 2017-07-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login