‘Ljeto vatreno’ stiglo i u Mostar

Izložba 36 odabranih fotografija službenog fotografa Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Drage Sopte “Ljeto vatreno”, koja tematizira historijski usojeh hrvatske nacionalne nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, je otvorena u četvrtak navečer u mostarskoj Galeriji Aluminij.

Ljeto vatreno
Ljeto vatreno

Posebno oduševljenje izazvala su video javljanja Luke Modrića i Šime Vrsaljka koji su pozdravili mostarske navijače i zahvalili Sopti čije fotografije bilježe izazovno dramatične, ali i one anegdotske trenutke s terena, razgolićuju emociju igrača te svjedoče eksploziju nacionalnoga oduševljenja tokom zagrebačkoga dočeka po povratku iz Rusije.

“Ova izložba u Mostaru mi je osobno jako bitna jer su moji roditelji iz Hercegovine. Ovdje se osjeća ta emocija. Znate, kada ste na terenu, kada radite, ne stignete razmišljati. Naravno, tužni ste ako momčad gubi, radosni ste ako pobjeđuju, ali da bi nastale dobre fotografije moraš biti usredotočen čak i u najvećemu slavlju jer ako želiš ‘ubosti’ fotku, ne stigneš se grliti, veseliti, niti sam fotkati s njima. Za Vrsaljkovu sam fotku iste sekunde znao kako je to fotka prvenstva”, kazao je Sopta.

Izložba se održava u sklopu Mostarskoga proljeća-Dana Matice hrvatske Mostar i ostaje otvorena do petka, 24. maja, uz besplatan ulaz.

Posted by on 2019-05-17. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login