Lorens Listo pobjednik skokova sa Starog mosta

skokoviNa tradicionalnom 448. takmičenju u skokovima sa Starog mosta u Mostaru Lorens Listo ponovo je osvojio prvo mjesto.

Listi je ovo osma titula najbolje mostarske “laste”. Rekord u skokovima sa Starog mosta drži Emir Balić sa 13 osvojenih titula. Drugo i treće mjesto u skokovima na glavu osvojili su Vedad Pašić i Mustafa Šarić iz Zenice.

Žiri u sastavu: Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, Ailica Jakirović, Enver Novaković i Samir Zukanović  nije imao nimalo lahak zadatak jer su u nekim kategorijama odlučivale finese.

Isti broj bodova na takmičenju u skokovima na noge, sve desetke, dobili su Edi Fink, Admir Delić i Igor Kazić. Prema ocjeni sudijskog žirija koji ocjenjuje i ukupan dojam kao najbolji ocijenjen je skok Igora Kazića.

U skokovima na glavu takmičilo se 18 skakača, dok je na takmičenju skokova na noge učešće uzelo njih 26.

Na ovogodišnjem takmičenju pored Mostaraca učestvovali su i skakači iz Zenice, Sarajeva i Kragujevca. Najmlađi skakač i bio je Ahmed Sejdović (rođen 1999. godine) kojem je ovo bilo drugo učešće.

Skokove je pratilo nekoliko hiljada gledalaca, a svečano su otvoreni pismom akademika Predraga Matvejevića o antifašističkoj borbi.

Posted by on 2014-07-28. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login