Mađarska postavlja drugu ogradu na granici sa Srbijom

Mađarska, ograda, izbjeglice

Mađarska, ograda, izbjeglice

Mađarska je počela postavljati drugu ogradu duž svoje južne granice sa Srbijom, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Vlade, što je potez koji će vjerojatno izazvati nove kritike mađarskih partnera u Europskoj uniji.

Desničarska vlada premijera Viktora Orbana smatra migraciju jednom od najvećih prijetnji EU.

S druge strane, dužnosnici u Briselu i nekim drugim središtima EU zabrinuti su zbog nekih njegovih jednostranih poteza, prenosi Hina.

Predstojnik Orbanovog ureda Janos Lazar izjavio je prošli tjedan da je Vlada izdvojila 38 milijardi forinti (123,5 milijuna eura) za novu zaštitnu ogradu i ograđene kampove za migrante.

On je rekao da će ta druga ograda na mađarsko-srbijanskoj granici biti postavljena čim to dopuste vremenski uvjeti i da se očekuje da će to biti do kraja proljeća.

Tamo se već nalazi žičana ograda postavljena 2015. godine, kada je Mađarska bila na glavnoj ruti kojom su prošle stotine tisuća migranata, od kojih su mnogi bježali pred ratom u Siriji.

Ta je ograda učinkovito blokirala rutu prema Njemačkoj, kamo se tada zaputila većina migranata, ali je Mađarska priopćila da će druga ograda pojačati zaštitu granice.

Posted by on 2017-02-28. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login