Mađarska priprema porez na internet

internet

internet

Vlada kontrverznog mađarskog premijera Viktora Orbána svojim je građanima nakon brojnih poreza na trgovinu, banke, energiju i telekomunikacije pripremila još jedan porezni udar za sljedeću godinu. Tamošnja vlast, naime, predložila je donošenje zakona kojim bi se oporezivao internetski promet, a plaćale bi ga telekomunikacijske kompanije i davatelji internetskih usluga.

Prema nacrtu zakona porez bi iznosio 150 forinti po prenesenom gigabajtu. To bi značilo da bi tamošnji telekomi mogli uplaćivati i do 200 milijardi forinti godišnje samo na ime novog poreza u državni proračun. Iz vlade kažu kako se nadaju prikupiti oko 20 milijardi forinti, pa se smatra da će gigabajti biti oporezivani samo do određenog nivoa, odnosno da će svaka kompanija imati definiran maksimalni iznos internetskog poreza koji može uplatiti.

Potrošači se, očekivano, bune zbog uvođenja ovog poreza jer smatraju da će ga pružatelji usluga prevaliti upravo na njih, te da će značajno poskupiti svoje usluge.

Posted by on 2014-10-25. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login