Madonin koncert u Singapuru “samo za odrasle”

MadonnaKoncert koji će Madona održati 28. februara u Singapuru, u okviru svjetske turneje “Rebel Heart”, bit će zabranjen mlađima od 18 godina, saopćili su organizatori.

Kako prenosi AFP, pop kraljica će svoj nastup, prvi koji je ikada imala u ovom gradu-državi, održati na nacionalnom stadionu koji može da primi 55.000 posjetilaca.

“Molim vas da imate na umu da koncet ima oznaku ‘R18’ uz upozorenje na “seksualne reference”. Samo starijima od 18 godina bit će dozvoljen ulazak na koncert”, poručila je putem Fejsbuka kompanija MediaCorp Vizpro.

Koncerte i druge vidove zabave klasifikuje Uprava za razvoj medija, koja je, takođe, zadužena i za cenzuru filmova i televizijske produkcije.

List “Strejts tajms” napominje da su Madonina pojavljivanja na sceni tokom turneje praćena oskudno odjevenim plesačicama maskiranim u monahinje koje plešu oko šipki nalik raspećima, prenosi Tanjug.

Singapur, za koji se dugo lijepio epitet “države dadilje” zbog tradicionalnih načina kontrole društva, posljednjih je godina ublažio cenzuru i postao jedan od najživljih azijskih centara zabave. Lokalne vlasti, međutim, ističu da je stanovništvo i dalje većinski konzervativno.

Posted by on 2016-01-07. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login