Madsu Mikkelsenu uručeno Počasno Srce Sarajeva

Danskom glumcu Madsu Mikkelsenu uručeno je priznanje Počasno Srce Sarajeva u sklopu 28. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen

U Ljetnom kinu Coca-Cola večeras je upriličena projekcija filma “Lov” Thomasa Vinterberga, u kojem Mikkelsen igra glavnu ulogu, a prije projekcije mu je uručeno priznanje Počasno Srce Sarajeva.

Mikkelsen je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), kojem, zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, nije mogao prisustvovati.

Počasno Srce Sarajeva uručeno mu je za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Prije dodjele nagrade prošetao je crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta. Brojni fanovi stigli su ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu kako bi vidjeli i fotografisali slavnog glumca.

Mads Mikkelsen rođen je 1965. godine u Danskoj, gdje je stekao obrazovanje u Školi dramskog teatra u Aarhusu. Glumac porijeklom iz Kopenhagena, svoju profesionalnu karijeru je započeo kao gimnastičar i plesač, ustrajno radeći na pozorišnim, televizijskim i filmskim projektima, da bi konačno postao najveća muška zvijezda u Danskoj i Skandinaviji.

Tokom bogate karijere ostvario je brojne uloge, među kojima i u filmovima „Diler“, „Krv na mojim rukama: Diler 2“, Casino Royale, Tri mušketira, Neizbježna smrt Charlieja Countrymana.

Posted by on 2022-08-15. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login