Magath želi vratiti Džeku u Wolfsburg

Edin Džeko

Edin Džeko

Menadžer nogometne ekipe Wolfsburga Felix Magath želio bi bh. reprezentativca Edina Džeku vratiti u redove Bundesligaša iz kojeg je on prije 15 mjeseci otišao u Manchester City.

Informaciju u svom printanom izdanju od srijede donosi njemački list Sport Bild, koji ističe da bi Magath 26-godišnjeg centarfora natrag mogao dobiti za manje od 30 miliona eura. Wolfsburg ga je u januaru prošle godine Cityju prodao za 37 miliona eura.

Džeko nije sretan u premierligaškom klubu u kojem je proljetos izgubio mjesto standardnog napadača.

Magath je Džeku doveo u Wolfsburg 2007. godine iz čeških Teplica za četiri miliona eura. Za bundesligaški je klub Bosanac skupio 111 prvenstvenih nastupa i 66 golova, čime je postao najbolji strijelac u historiji kluba. U sezoni 2008/09 bio je glavni igrač u Wolfsburgovom pohodu na naslov njemačkog prvaka. Ekipu je tada također vodio Magath.

Sport Bild također navodi da će Magath na ljeto najvjerojatnije prodati njemačkog napadača Patricka Helmesa (28), koji bi se mogao vratiti u redove Kölna, čije je boje branio od 2005. do 2008. godine.

Posted by on 2012-04-04. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login