Manifestacija “Ljeto na Vrbasu” otvorena skokovima s mosta

Banja Luka

Banja Luka

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović otvorio je turističko-sportsku i kulturno-zabavnu manifestaciju “Ljeto na Vrbasu”, u okviru koje je danas održano takmičenje u skokovima sa mosta.

Gavranović je rekao da su glavna atrakcija ove manifestacije skokovi sa Gradskog mosta u rijeku Vrbas, koji se održavaju već 30 godina.

“Manifestacija `Ljeto na Vrbasu` traje 60 godina, ali je mijenjala karakter i sadržaje. Ove godine imaćemo priliku da uživamo i u trci čuvenih dajak čamaca, kajak čamaca, kotlićijadi, sportskom ribolovu i brojnim događajima zabavnog karaktera na Vrbasu i oko njega”, rekao je Gavranović.

On je istakao da grad stoji iza ove manifestacije i da će njeni sadržaji biti obogaćeni i osmišljavani.

“Rijeka Vrbas je značajan privredni i turistički resurs”, istakao je Gavranović.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da je ove godine poseban značaj dat jubileju – 60 godina manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, te da će u ponedjeljak, 15. jula, tim povodom biti održana izložba fotografija, promocija filma i predstavljena publikacija.

On je naveo da će narednog vikenda biti organizovani atraktivni sadržaji, trke dajak i kajak čamaca, izbor najljepšeg čamca, kotlićijada, nastupi ronilaca i spasilaca, kao i tradicionalna rafting regata na Vrbasu.

“Ljeto na Vrbasu” organizuje Turistička organizacija grada Banja Luka, a ove godine je prvi put organizovan i eko-festival pod nazivom “Dani Vrbasa”.

Posted by on 2013-07-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login