Mark Wahlberg najplaćeniji glumac na svijetu

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

Glumac Mark Wahlberg nalazi se na vrhu danas objavljene liste najplaćenijih glumaca magazina “Forbs” sa zaradom od 68 miliona dolara. Mjesto najplaćenije glumice zauzela je Ema Stoun sa 26 miliona dolara.

Četrdesetšestogodišnji glumac koji je prije prijelaza u glumačke vode nastupao kao rapper pod imenom Marky Mark, dospio je na vrh popisa zahvaljujući filmovima poput ‘Transformers: Posljednji vitez’ i ‘Very Bad Dads 2’. Nijedan od dvaju filmova nije fascinirao kritičare niti je postigao veliku gledanost, no unaprijed ugovoren honorar priskrbio mu je poveću svotu novca bez obzira na uspjeh filmova.

Na drugome mjestu najbolje plaćenih je Dwayne Johnson, prošle godine prvi na popisu, koji je utržio 65 miliona dolara, a treći je Vin Diesel sa zarađenih 54,5 miliona dolara. Slijedi ga Adam Sandler sa svotom od 50,5 miliona.

Na petom je mjestu Jackie Chan, a slijede ga Robert Downey Jr, Tom Cruise te tri zvijezde Bollywooda, Shah Rukh Khan, Salman Khan i Akshay Kumar.
Zarada koju su prošle godine ostvarile glumice puno je manja nego ona koju su utržili njihiovi muški kolege. Prošli je tjedan objavljeno da je najbolje plaćena glumica na svijetu oskarovka Emma Stone sa ‘samo’ 26 milijuna dolara zarađenih tijekom proteklih 12 mjeseci.

Posted by on 2017-08-24. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login