Martin Brod: Okupili se učesnici Una regate

Una regata

Una regata

U Kampu u Martin Brodu danas su se okupili učesnici 46. internacionalne Una-regate. Svečano otvorenje najstarije sportsko-turističke manifestacije ove vrste na prostoru Balkana zakazano je za večeras. Rafteri Unom od Martin Broda ka Bosanskoj Krupi kreću sutra ujutro.

“Učesnici su već pristigli u kamp u Martin Brodu. Nadam se da će nas poslužiti i vrijeme. Ovaj događaj bit će interesantan za sve učesnike, a njime želimo promovirati Nacionalni park Una i ovaj dio Bosne i Hercegovine, a posebno rijeku Unu i avanturističke oblike turizma”, rekao je BHRT direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić.

Organizatori očekuju da se sutra na startu pojavi između 400 i 500 učesnika regate. Na drugoj etapi, koja je i najatraktivnija i najinteresantnija, od Štrbačkog buka do Bihaća, očekuje se nešto više učesnika.

Treća, završna etapa, vozit će se u subotu, kada će učesnici Una regate doploviti do Bosanske Krupe.

Posted by on 2018-07-25. Filed under Bihać, Bosanska Krupa, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login